2009-09-24 15:29:14• hírek • Szatmar.ro

Győzni kell a Dinamo ellen

Mindenképpen győzni akar a VSK történelme első hazai élvonalbeli meccsén.

A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata az előző szezonban történelme során először vívta ki a jogot, hogy az élvonalban szerepeljen. A sorsolás fura fintora alapján a gárda az első két meccset idegenben vívta meg, így péntek délután 17 órától a Dinamo ellen debütálhat saját közönsége előtt.

Ha már az első két fordulóról volt szó, említsük meg, hogy a szatmáriak eddig 50%-os teljesítményt produkáltak: előbb 29-27 arányban nyerni tudtak Brassóban, majd 27-37 arányú vereséget szenvedtek Bákóban.

A Dinamónak idén még nem adatott meg, hogy megízlelje a győzelem ízét, mivel az első fordulóban kiütéses, 31-41 arányú vereséget szenvedett a Steaua otthonában, majd 30-30-ra végzett odahaza Brassó ellen. Ezek az eredmények is sugallják, a piros-fehér alakulat már „nem a régi" és ez a kijelentés szó szerint is megállja a helyét. A nyáron az anyagi gondok miatt a megszűnés veszélye által is megkörnyékezett csapat 20-as keretének átlagéletkora nagyon alacsony: a játékosok fele 19 éves és mindössze négy játékos (Bota, Purcaream Voica, Cojocea) van 30 év fölött.



Győzelemre készül a VSK a Dinamo ellen


Ami a VSK-t illeti, az biztos, hogy Savicsra 3 hónapos kihagyás vár és Viszbovszkij szerepvállalása is kérdéses, mivel lejárt vízumának meghosszabbítása miatt Ukrajnába kellett utaznia. A meccs helyszínén, a Sportlíceum Ady Endre utcai termében pótlelátókat szereltek fel, így 500 ember szurkolhat a fiúknak. Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója két nagy dobot is felajánlott a hangulat fokozására.

„Számunkra csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, és nagyon bízunk benne, hogy meg is lesz" - mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

Nemzeti Liga, 3. forduló, péntek: Szatmárnémeti VSK-Dinamo, Nagybányai HC Minaur Ştiinţa-Resicabányai UCM, Konstancai HCM-Kolozsvári U Transilvania (Digisport, 17.00).

Szombat: Tg. Jiu-i Energia Lignitul-Bákói Sttinta Municipal Dedeman, Medgidiai CSM-Suceavai U Bucovina, Steaua-Temesvári Poli Municipal (Digisport, 14.30), Brassói Rom Cri Municipal-Székelyudvarhelyi HC.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: